`Pasta Morelli`
Makarony Morelli
Antico Pastificio Morelli – sekret makaronu ukryty w zarodku ziarna zbóż, produkowany w toskańskiej miejscowości San Romano od 1860 roku, gdzie działa rodzinna wytwórnia makaronów Morelli przekazująca tradycję i sekrety produkcji już od pięciu pokoleń. Połączenie pasji z aktualną modą na zdrowe odżywianie spowodowało, że oferta past z zarodkami ziarna pszenicy stała się niezwykle modna i aktualna. Zarodek jest częścią ziarna, z której wyrastają kiełki, zawiera najcenniejsze składniki odżywcze, witaminy i minerały. W tradycyjnej produkcji zarodki są usuwane z mąki, ponieważ niezwykle trudno utrzymać ich świeżość i odpowiednio długą przydatność do spożycia. W wytwórni Morelli nie dość, że zachowuje się drogocenne zarodki w trakcie obróbki ziaren i mielenia ich na mąkę z najwyższej jakości semoliny durum, to sam makaron dodatkowo wzbogaca się tymi zarodkami, tworząc w ten sposób nową jakość mąki. Zarodki są niejako embrionem zboża, gdyż gromadzą wiele substancji niezbędnych w procesie kiełkowania, czyli między innymi proteiny i enzymy. Stanowią źródło zdrowych białek pozbawionych glutenu, korzystnych kwasów tłuszczowych, a także wielu minerałów, jak selen czy kobalt – niezwykle ważnych w procesach przemiany materii.
- 1
- 2

Makaron Morelli `Calamari 2 Colori al Nero di Sepia` Dwukolorowe z Atramentem Mątwy 250g

Makaron Morelli `Foglie d'Olivio agli Spinaci` ze Szpinakiem w Kształcie Liści Oliwki 600g

Makaron Morelli `Linguine Germe di Grano BIO` z zarodkiem pszenicy 500g

Makaron Morelli `Paccheri Mais e Riso' Bezglutenowe z Mąki Kukurydzianej i Ryżowej 250g

Makaron Morelli `Pici Tartufo e Fungo Porcino` Toskański z Truflą i Borowikami 250g
- 1
- 2