`Pasta Morelli`

( ilość produktów: 33 )

Makaron Morelli DystrybutorMakarony Morelli

Antico Pastificio Morelli – sekret makaronu ukryty w zarodku ziarna zbóż, produkowany w toskańskiej miejscowości San Romano od 1860 roku, gdzie działa rodzinna wytwórnia makaronów Morelli przekazująca tradycję i sekrety produkcji już od pięciu pokoleń. Połączenie pasji z aktualną modą na zdrowe odżywianie spowodowało, że oferta past z zarodkami ziarna pszenicy stała się niezwykle modna i aktualna. Zarodek jest częścią ziarna, z której wyrastają kiełki, zawiera najcenniejsze składniki odżywcze, witaminy i minerały. W tradycyjnej produkcji zarodki są usuwane z mąki, ponieważ niezwykle trudno utrzymać ich świeżość i odpowiednio długą przydatność do spożycia. W wytwórni Morelli nie dość, że zachowuje się drogocenne zarodki w trakcie obróbki ziaren i mielenia ich na mąkę z najwyższej jakości semoliny durum, to sam makaron dodatkowo wzbogaca się tymi zarodkami, tworząc w ten sposób nową jakość mąki. Zarodki są niejako embrionem zboża, gdyż gromadzą wiele substancji niezbędnych w procesie kiełkowania, czyli między innymi proteiny i enzymy. Stanowią źródło zdrowych białek pozbawionych glutenu, korzystnych kwasów tłuszczowych, a także wielu minerałów, jak selen czy kobalt – niezwykle ważnych w procesach przemiany materii.

 

Niniejsza strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej odwiedzając ten link.
© 1998-2020 Znak, nazwa firmy oraz obrazy i treść dokumentu są prawnie chronione i nie mogą być w żaden sposób powielane bez pisemnej zgody właściciela.

pixelpixelpixelpixel