Darmowa dostawa od 250,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Makaron MORELLI z zarodkiem ziarna pszenicy

Makaron Morelli SklepMakaron Morelli 1860 

Fabryka `Antico Pastificio Morelli` działająca od 1860 roku i produkująca makaron w sercu Toskanii od 5 pokoleń jest wciąż zarządzana przez rodzinę Morelli, głowę rodziny Dino Morelli i jego trzech synów: Antonio, Lucia i Marco. Sekret, który czyni makarony Morelli unikalnymi polega na produkcji z mąki zawierającej zarodek ziarna pszenicy. To jądro jest sercem żyjącego ziarna, które daje początek nowej roślinie, bogaty w aromaty i wartości odżywcze. Makarony Morelli są cały czas produkowane tradycyjnymi metodami zaczynając już od skrupulatnej selekcji najlepszych ziaren mąki semolina durum. Sam makaron jest wyrabiany powolną, tradycyjną domową techniką, a następnie powoli suszony w niskich temperaturach, a nie w szybkich suszarniach. Misją firmy Pasta Morelli jest bazowanie na wiedzy i rzemiośle, aby dostarczyć produkt niszowy dla konsumentów, którzy cenią tradycję i wysoką jakość, oczywiście z zachowaniem najnowszych standardów produkcji żywności.

Makarony Morelli są zupełnie inne

Makarony pochodzące z toskańskiej fabryki Pasta Morelli 1860 są wyjątkowym i unikalnym produktem na półce sklepowej. Sekretem jest składnik, którego nieczęsto znajdziesz w produktach spożywczych pochodzących z ziaren. Jest nim zarodek ziarna pszenicy durum, serce dające początek wzrostu przy sianiu nowej rośliny, zawierający wiele witamin, cennych minerałów i protein roślinnych. Podczas typowego procesu obróbki i mielenia zboża, zarodek ziarna jest usuwany z semoliny, aby przedłużyć trwałość mąki. Sam zarodek psuje się dość szybko, tak więc oczywistym jest, że w dzisiejszych czasach, gdzie zysk przedkładany jest nad jakość, forsuje się produkcję mniej wartościowej mąki. W firmie Pasta Morelli, która posiada własne młyny, nie dość, że bardzo ostrożnie oddziela się łupiny od ziaren, to dodatkowo powstałą mąkę wzbogaca się o utracone w obróbce mechanicznej zarodki `germe di grano duro`. Ten proces produkcji jest bardzo pracochłonny i całkowicie unikalny. Dzięki temu powstał slogan firmy `Siamo d’ un’ altra pasta`, nasz makaron jest zupełnie inny.

Makaron Pasta Morelli z zarodkiem ziarna pszenicy

Najlepszy włoski makaron powstaje dzięki tradycyjnej obróbce

Przez dziesięciolecia i pokolenia manufaktura Pasta Morelli doskonaliła technikę pozyskiwania i używania mąki z zarodkiem do produkcji makaronu o wyjątkowym i niepowtarzalnym smaku, który podczas gotowania uwalnia przepiękny zapach barwiąc gotowaną wodę na delikatnie zielonkawy kolor. Makarony Morelli swoją jakość zawdzięczają nie tylko wyjątkowej metodzie produkcji. Dbałość o efekt końcowy zaczyna się już na etapie selekcji samych ziaren Semoliny Durum, gdzie uszkodzone lub niedoskonałe nasiona są odrzucane. Ciasto na pastę wyrabiane jest w powolnym procesie w specjalnych maszynach, a po produkcji ręcznie rozwieszane na stelażach do powolnego wysychania. W przeciwieństwie do szybkich nowoczesnych suszarni, Pasta Morelli odpoczywa przez 36 godzin w wentylowanych pomieszczeniach o temperaturze nie przekraczającej 40°C. Czyli - dokładnie jak produkuje się makaron domowymi metodami pozwalającymi na zachowanie wyjątkowy smak i wartości odżywcze produktu.

Jedna z najstarszych fabryk makaronu we Włoszech

Początki komercyjnej produkcji makaronu Morelli sięgają 1860 roku, i jak na samym początku, firma wciąż jest rodzinnym biznesem prowadzonym już przez piąte pokolenie rodziny. Choć przywiązanie do tradycji i dbałość o manufakturowy charakter są priorytetem, fabryka stosuje najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, aby uzyskać perfekcyjny produkt. Nie korzystają jednak ze złych praktyk technologicznych, czyli oferują makaron bez konserwantów, barwników, wypełniaczy i sztucznych aromatów. Efekt jest oczywisty, nie należy nikogo specjalnie do niego namawiać, ponieważ niezależnie od czasów wysoka jakość, tradycja, i prawdziwe rzemiosło zawsze się obronią i przyciągną do siebie konsumentów.

Jesteśmy Importerem i Dystrybutorem Makaronów Morelli

Firma LUCCIOLE importuje bezpośrednio wiele produktów z Włoch, gdzie okolice miejscowości Vinci w Toskanii są naszym oczkiem w głowie. Jesteśmy bezpośrednim dystrybutorem marki Pastificio Morelli w Polsce, jeśli jesteś zainteresowany ofertą hurtową, zapraszamy do kontaktu i ustalenia szczegółów współpracy. Prowadzimy sprzedaż hurtową produktów spożywczych z Włoch, zapraszamy do poznania pełnej oferty. 

#makaronmorelli #pastamorelli #makaron_morelli #pasta_morelli #makaron_z_zarodkiem_ziarna_pszenicy #makaron_morelli_hurt #makaron_morelli_dystrybutor

Polecane

 

Niniejsza strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej odwiedzając ten link.
© 1998-2023 Znak, nazwa firmy oraz obrazy i treść dokumentu są prawnie chronione i nie mogą być w żaden sposób powielane bez pisemnej zgody właściciela.

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixelpixelpixelpixel