Darmowa dostawa od 250,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Miód truflowy jest doskonałym dodatkiem do deserów, czy też typowego toskańskiego antipasti, jakim jest deska serów albo deska wędlin

Truffle honey for the senses.

"Tuscans cannot imagine a cheese or cold cuts board without the addition of honey or Agrodolce jam. The sweet counterbalance to the sharp flavors of goat cheeses or salami with fennel seeds is a perfect addition that you must try. And if you replace this addition with a sensational honey with the addition of black summer truffle, you will enchant the senses of all your guests. Also try a bit of truffle honey for desserts with fresh or baked fruit, for marinades of meat when mixed with extra virgin olive oil and balsamic, or... as a sweet addition to coffee."



Risotto truflowe z burakiem to danie, którym zadziwisz wszystkich swoich gości. Jeden mały składnik, a posiłek godny jest królewskiego przyjęcia.

You are here because you are not afraid of culinary experiments.

"Italian cuisine holds no secrets for you? And what would you say to dishes with the addition of black summer truffle... We supposedly know Italy, but we so rarely reach for a product that is called the black gold of Tuscany for a reason. An aromatic ball grated on a plate of Risoto or pasta with cream sauce will turn the dish into a royal feast as if touched by a magic wand. Don't be afraid of experimenting in the kitchen, the truffle actually likes very obvious combinations. In addition, with the simplicity of Italian cuisine, you will become a Master Chef just like that."



Trufle, prestiżowy dodatek do Twoich dań. Spraw, aby codzienne posiłki stały się ekskluzywną ucztą.

Luxury you can afford.

"The addition of truffles to dishes has been associated with luxury and prestige for generations. It's true, you can actually modify your dish with a little effort to make it worthy of a prestigious party. What's more, the truffle likes simple combinations, which means that the recipe itself doesn't have to be complicated. Pasta, risotto, or even an omelette can be transformed into a breakfast of kings with one magical move."


Blog

Trzy rodzaje czarnej trufli

Choć w naturze znajdziemy setki grzybów rozwijających się w glebie, to dosłownie kilka z nich jest przydatna w zastosowaniach kulinarnych. Grzyby te nazywamy truflami jadalnymi. W tym opisie skoncentrujemy się na odmianach trufli czarnej występujących w Europie, którymi są według ich łacińskich nazw Tuber melanosprum, Tuber uncinatum oraz Tuber aestivum. Zapewne spotkaliście się już z nimi pod bardziej potocznymi nazwami, czyli czarna trufla zimowa, trufla burgundzka i czarna trufla letnia.

Czytaj więcej
Jak dobrać sery do wina musującego Prosecco?
Za każdym razem kiedy planujesz odkorkować butelkę Champagne z Francji, Cava z Hiszpanii, czy włoskiego Prosecco, chwile  wybierania właściwych serów aby dobrze współgrały z bąbelkami w kieliszku należą do naszych życiowych przyjemności. To niezobowiązujące połączenie smaków nie wymaga żadnej szczególnej okazji, eleganckich kolacji czy wizyt w ekskluzywnych restauracjach. To przekąska na spokojny i rodzinny wieczór, luźne weekendowe spotkanie w gronie przyjaciół, czy nawet kieliszek wina w samotności w czasie gdy chcemy kontemplować każdy łyk pieszczącego podniebienie trunku.
Czytaj więcej
Makaron Morelli - bogactwo ziaren zbóż z Toskanii

Makarony Morelli (Antico Pastifico Morelli) to wyjątkowa oferta produktów z Toskanii zawierających zarodki ziarna zbóż. Charakteryzują się niezrównanym aromatem i smakiem, a przede wszystkim zawierają cenne minerały i witaminy, których nie znajdziesz w tradycyjnych marketowych produktach. Fabryka `Antico Pastificio Morelli` działająca od 1860 roku wytwarza makarony od 5 pokoleń metodami rzemieślniczymi.  Połączenie pasji z aktualną modą na zdrowe odżywianie spowodowało, że oferta past z zarodkami ziarna pszenicy stała się niezwykle modna i aktualna.

Czytaj więcej
Real customers reviews
4.9 / 5.0 152 reviews
 

Этот веб-сайт использует файлы cookie. Узнайте больше, перейдя по этой ссылке.
© 1998-2025 Товарный знак, название компании, изображения и содержание документа защищены законом и не могут быть воспроизведены каким-либо образом без письменного согласия владельца.
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixelpixelpixelpixelpixel