Czarne złoto Ziemi."Tuber Aestevum Vitt. czyli czarna trufla letnia często określana jest mianem złota ziemi Umbrii czy Toskanii. Odszukiwana przez wytresowane psy, oferowana jak najcenniejsze znalezisko na targach i międzynarodowych aukcjach, aromatyczna i tak pożądana jest dostępna na Twoje wyciągnięcie ręki. Sprawdź jak łatwo zamienić Twoje codzienne danie w prawdziwą ucztę dzięki sosom, pesto, crostino z dodatkiem drogocennej Tarfufo. Ten smak Cię nie zawiedzie, spróbuj raz, a staniesz się koneserem na całe życie. " |
Truflowy miód dla zmysłów."Toskańczycy nie wyobrażają sobie deski serów lub deski wędlin bez dodatku miodu lub konfitury Agrodolce. Słodka przeciwwaga do ostrych smaków kozich serów, czy salami z nasionami kopru jest perfekcyjnym dodatkiem, którego musisz spróbować. A jeśli ten dodatek zamienisz na rewelacyjny miód z dodatkiem czarnej trufli letniej, oczarujesz zmysły wszystkich swoich gości. Spróbuj też odrobiny miody truflowego do deserów ze świeżymi lub pieczonymi owocami, do marynaty mięsa, gdy wymieszasz go z oliwą extra vergine i balsamico, albo... jako słodki dodatek do kawy. To już tak zupełnie od nas - espresso z miodem truflowym zadziwiliśmy niejednego naszego włoskiego dostawcę! . " |
Jesteś tu, bo nie boisz się kulinarnych eksperymentów."Włoska kuchnia nie ma przed Tobą tajemnic? A co powiesz na dania z dodatkiem czarnej trufli letniej... Włochy niby znamy, a tak rzadko sięgamy po produkt, który nie bez kozery określany jest czarnym złotem Toskanii. Aromatyczna kulka starta na tarce do talerza Risoto, albo makaronu z sosem śmietanowym zmieni danie w królewską ucztę niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Nie bój się eksperymentów w kuchni, tak naprawdę trufla lubi bardzo oczywiste połączenia. Do tego przy prostocie włoskich kulinariów staniesz się Master Szefem od tak. " |