Truflowy miód dla zmysłów."Toskańczycy nie wyobrażają sobie deski serów lub deski wędlin bez dodatku miodu lub konfitury Agrodolce. Słodka przeciwwaga do ostrych smaków kozich serów, czy salami z nasionami kopru jest perfekcyjnym dodatkiem, którego musisz spróbować. A jeśli ten dodatek zamienisz na rewelacyjny miód z dodatkiem czarnej trufli letniej, oczarujesz zmysły wszystkich swoich gości. Spróbuj też odrobiny miody truflowego do deserów ze świeżymi lub pieczonymi owocami, do marynaty mięsa, gdy wymieszasz go z oliwą extra vergine i balsamico, albo... jako słodki dodatek do kawy. To już tak zupełnie od nas - espresso z miodem truflowym zadziwiliśmy niejednego naszego włoskiego dostawcę! . " |
Jesteś tu, bo nie boisz się kulinarnych eksperymentów."Włoska kuchnia nie ma przed Tobą tajemnic? A co powiesz na dania z dodatkiem czarnej trufli letniej... Włochy niby znamy, a tak rzadko sięgamy po produkt, który nie bez kozery określany jest czarnym złotem Toskanii. Aromatyczna kulka starta na tarce do talerza Risoto, albo makaronu z sosem śmietanowym zmieni danie w królewską ucztę niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Nie bój się eksperymentów w kuchni, tak naprawdę trufla lubi bardzo oczywiste połączenia. Do tego przy prostocie włoskich kulinariów staniesz się Master Szefem od tak. " |
Luksus, na który Cię stać."Dodatek trufli do dań od pokoleń utożsamiany jest z luksusem i prestiżem. To prawda, tak naprawdę niewielkim wysiłkiem możesz zmodyfikować swoje danie, tak aby było godne prestiżowego przyjęcia. A co więcej, trufla lubi proste połączenia, co oznacza, że sam przepis nie musi być skomplikowany. Pasta, risotto, czy nawet omlet jednym magicznym ruchem może zmienić się w śniadanie królów. " |