
Czarne złoto Ziemi."Tuber Aestevum Vitt. czyli czarna trufla letnia często określana jest mianem złota ziemi Umbrii czy Toskanii. Odszukiwana przez wytresowane psy, oferowana jak najcenniejsze znalezisko na targach i międzynarodowych aukcjach, aromatyczna i tak pożądana jest dostępna na Twoje wyciągnięcie ręki. Sprawdź jak łatwo zamienić Twoje codzienne danie w prawdziwą ucztę dzięki sosom, pesto, crostino z dodatkiem drogocennej Tarfufo. Ten smak Cię nie zawiedzie, spróbuj raz, a staniesz się koneserem na całe życie. " |

Truflowy miód dla zmysłów."Toskańczycy nie wyobrażają sobie deski serów lub deski wędlin bez dodatku miodu lub konfitury Agrodolce. Słodka przeciwwaga do ostrych smaków kozich serów, czy salami z nasionami kopru jest perfekcyjnym dodatkiem, którego musisz spróbować. A jeśli ten dodatek zamienisz na rewelacyjny miód z dodatkiem czarnej trufli letniej, oczarujesz zmysły wszystkich swoich gości. Spróbuj też odrobiny miody truflowego do deserów ze świeżymi lub pieczonymi owocami, do marynaty mięsa, gdy wymieszasz go z oliwą extra vergine i balsamico, albo... jako słodki dodatek do kawy. To już tak zupełnie od nas - espresso z miodem truflowym zadziwiliśmy niejednego naszego włoskiego dostawcę! . " |

Luksus, na który Cię stać."Dodatek trufli do dań od pokoleń utożsamiany jest z luksusem i prestiżem. To prawda, tak naprawdę niewielkim wysiłkiem możesz zmodyfikować swoje danie, tak aby było godne prestiżowego przyjęcia. A co więcej, trufla lubi proste połączenia, co oznacza, że sam przepis nie musi być skomplikowany. Pasta, risotto, czy nawet omlet jednym magicznym ruchem może zmienić się w śniadanie królów. " |